söndag 22 september 2013

Första blogginlägget! Övningen 20/9


Det här är en blogg om vårt projekt i Människa-datorinteraktion. I fredags hade vi vår första övning och det var även första gången vi i gruppen pratade om vårt projekt. Vi fick veta att temat var turister i Stockholm. För att kunna välja vilken målgrupp vi ville rikta in oss på så gjorde vi en mind map.

Vi ringade in de mest intressanta målgrupperna i grönt

Vi bestämde oss för att det vi kallade kultur-turister var det mest intressanta, men eftersom kultur är väldigt brett så fick vi tips om att precisera kultur ytterligare. Vi valde då finkultur.

Vi gjorde en till mind map för att komma på platser där dessa Finkultur-turister kan vara. Vi tog också upp teman på frågor vi kan ställa i våra intervjuer. De som var mest intressanta budgetering, informationssökning och förväntningar ringades in i rosa.

Lila färg är för platser man kan hitta dessa turister. Blå är för teman och intressanta frågor vi vill använda i intervjun.
Vi avslutade övningen med att diskutera frågor till intervjuerna och att planera in att intervjuerna ska genomföras imorgon!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar