onsdag 25 september 2013

Intervjuer av Carolina Ring och Lennart Jönsson


När vi skulle göra våra intervjuer på stan (i gamla stan mer exakt) startades samtalet av en av oss men sedan utvecklades intervjuerna till ett samtal mellan alla parter och inte endast två personer. Sammanlagt blev det tre intervjuer som sammanfattas nedan.




Kate från Polen

Var i Stockholm för första gången med en kompis som varit här tidigare. Hon var här i syfte att se staden och hade varit på fjärilshuset. Både hennes och kompisens pappor jobbade i Stockholm. Hon hade inte gjort någon informationssökning inför besöket.








Arun från Indien, New Delhi

Reste för tillfället runt i Skandinavien huvudsakligen för att titta på arkitektur. Jobbar som arkitekt och city planner (stadsplanerare). Har bland annat varit och tittat på stadsbiblioteket, kyrkogårdar och stadshuset (city hall), det sista för att jämföra med andra länder. Han hade inte lagt upp någon budget inför besöket (pengar verkade inte vara något problem) men tyckte att Stockholm generellt hade lite höga priser jämfört med vad man fick men erkände också att han kan ha gått i ”turistfällorna”. Han fick en karta över Stockholm på Arlanda Express på flygplatsen vilket var positivt men kartan i sig var något bristfällig då det inte tydligt gick att se torg och liknande. Han hade även problem med att hitta någon form av turistbåt för att se skärgården.


Familj från England

Föräldrarna var här för att besöka sin dotter. De hade innan besöket kollat upp lite om gamla stan men inte mer än så. De hade precis anlänt till Stockholm så hade inte stött på några problem ännu. Besöket skulle endast vara fyra dagar och de hade inte lagt upp någon budget för besöket. Dottern hade heller inte några specifika planer för föräldrarnas besök mer än att visa dem Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar