onsdag 16 oktober 2013

Designförslag för produkten.

Idag parallelldesignade vi två förslag för vår produkt!


En Low-fi-prototyp på vår info-view
För det första förslaget valde vi att ha en stående rektangulär skärm. Efter detta valde vi att lägga upp ganska grundläggande saker som vi tyckte borde finnas med på alla olika delar av produkten, så som menyrad längst ner och namn högst upp. 

Vi la sedan upp ungefär vad som skulle finnas i menyraden och diskuterade hur vi på ett snyggt sätt skulle kunna implementera ett sätt att byta språk i produkten. Vi ville ha något som var nytt men som många skulle kunna känna igen vad det var. Vi valde i den första designen att ha en språkbubbla man kan trycka på för att få upp en popup-meny med ett antal olika språk man kan välja från. Detta var för att kunna efterlikna något i verkligheten (interface metaphor). Resten av knapparna i menyraden valdes också utefter samma teori.


Vi gick sedan vidare med att designa de olika sidorna vi vill att produkten ska ha. Vi visste ungefär vilka sidor vi ville ha men det var många funktioner som vi behövde prata igenom och precis hur de skulle fungera. Kring dessa diskuterades det mycket om vad som var intuitivt, snyggt och/eller funktionellt med utgångspunkt i våra personas. Eftersom det var vår första design var det många idéer som togs upp och mycket pratades igenom innan beslut togs.


Även om det var mycket att diskutera kändes det som att gruppen hade en överlag samma syn på de grundläggande funktionerna (common ground) Det var, kanske inte så förvånande, detaljerna som tog tid.


Efter detta gick vi alla på lunch och när vi kom tillbaka förberedde vi oss alla på en till lång session. Den andra designen gick dock väldigt mycket snabbare då vi hade en klarare bild av ungefär vad vi ville skulle finnas med på vilka sidor och kunde istället fokusera mer på detaljer. Vi valde att den här gången istället ha en liggande rektangulär skärm och valde att ha mer fokus på kartor än i den första designen.


Infovy(Low-fi), Designförslag 2
Vi hade en klar bild över vilka olika sidor som behövdes och även om designen i slutändan blev ganska olik den första var vi helt klart snabbare i beslutsprocessen. Kanske var vi inte heller lika rädda för att rita upp olika förslag, se över dessa och sedan ta ett beslut över vilken design vi föredrog.


I slutändan valde vi den andra designen efter att ha röstat i gruppen, ett beslut alla verkade trivas med.

Nedan finns album till alla bilder från våra designer länkade! Dessa går även att ladda ner om man så vill.

Länk till album med alla bilder från Design 1
Länk till album med alla bilder från Design 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar