måndag 14 oktober 2013

Krav

Krav är något som vi i gruppen inte talat om specifikt innan lässeminariet, men efter att ha läst på om att etablera krav så inser vi att det är något som vi har gjort många gånger under projektets tid. När man ska sätta upp krav är ett av målen att förstå så mycket som möjligt om användarna så att vår produkt kan hjälpa dem uppfylla sina mål (understand the problemspace). Då vi inte har tillgång till användare har vi använt oss av våra personas James och Sophie genom att i frågor kring funktioner och design tänka på vad som passar dem.

I inlägget innan har vi tagit ställning till många olika funktioner som vi kan tänka oss ha med i vår produkt, där handlade det om att ställa upp de funktionella kraven (functional requirements). Då vår produkt ska finnas i en offentlig miljö, exempelvis utanför museum så är det viktigt för oss att tänka igenom och ställa upp de miljömässiga krav (environmental requirements) som finns. Våra diskussioner kring produkten har handlat mycket om den fysiska och sociala miljön, om att vår produkt ska vara lätt att använda när det är mycket liv och rörelse runt omkring och hur många man ska kunna vara som använder produkten samtidigt och om man ska kunna hjälpas åt. Vi valde utifrån dessa krav att göra en produkt som man kan interagera instruktionsmässigt med (interaction type: instucting).

Vi ställer alltså upp våra krav allt eftersom frågorna dyker upp i vår grupp. Om vi hade haft tillgång till användare hade detta istället kunnat göras genom att samla in data från dem för att kunna ställa upp krav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar