torsdag 10 oktober 2013

Secondary Persona and Scenarios

Sophie

Sophie är vår Secondary Persona.




Av Sara Norrby
Utbildning: Nyexaminerad inom Hotel Management
Intressen: Festa, shoppa, träffa nya människor och utforska världen
Personlighet: Superspontan och impulsiv, utåtriktad och social, lite naiv och glad på livet

Sophie är en nyexaminerad tjej från en mindre stad i Tyskland. Hon är singel och under dagarna tycker hon om att vara på stan, shoppa och bruncha med sina kompisar.

Hon har backpackat sig genom Europa till Stockholm med sin bästa kompis och har en begränsad budget för sin resa, som hon har sparat till för att kunna resa runt lite i världen nu när hon äntligen tagit examen. Eftersom hon precis tagit examen har hon fortfarande kvar sin studentlegitimation så hon kan utnyttja studentpriser under sin resa.

Mål:



  • Lära känna nya människor
  • Lära sig mer om kulturen
  • Undersöka om staden är en stad hon potentiellt vill flytta till


Scenario 1: Promenad i gamla stan.

Mål: Hitta något billigt att göra.


Sophie och hennes kompis är ute och går i ett sommarsoligt Stockholm. De är trötta efter gårdagens resande och har inte sovit speciellt bra. De har precis ätit en lättare frukost på söder och tar en sväng i gamla stan. De går och pratar om Kurt som inte ville följa med, livet samt vad de ska göra under dagen. På Stortorget är det fullt med liv och rörelse, de lägger märke till Produkten och blir intresserade och går fram till den.

De tycker att ABBA museet låter kul, men inser att det är dyrt och kräver tidsbokning. De upptäcker att på fotografiska har de studentrabatt och bestämmer sig för att åka dit. De fotar skärmen för att få med sig informationen och promenerar sedan mot fotografiska.


Scenario 2: Efter efterfesten på söder första kvällen i Stockholm.
Mål: Hitta någonstans att sova till ett rimligt pris.

Sophie och hennes kompis kom fram till Stockholm under eftermiddagen. De var hungriga så prio var att hitta någonstans att äta. De låste in sina väskor på centralen och stack ut på stan. Nu är klockan sent och de har precis varit på en efterfest. Nu måste de hämta sina väskor och på centralen kommer de på att de faktiskt inte har tagit reda på någonstans att sova, då de ser Produkten. De ser att de har förslag på hotell i närheten, priset på ett av de verkar rimligt. Det ser lätt ut att hitta dit så de beger sig mot hotellet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar