torsdag 10 oktober 2013

Primary Persona and Scenarios

James är vår Primary Persona. Personas gjordes för att beskriva användaregenskaper (user characteristics) och beskriver inte användandet av produkten. Trots detta gav det oss ändå många idéer om vad vår produkt borde kunna utföra. Med hjälp av kurslitteraturen och övningspresentationen har vi även undersökt vad scenarioskapandet innebär och vi har specificerat två stycken olika scenario per persona.

James 



Av Sara Norrby
Jobb: Ospecificerat jobb med bra lön

Intressen: Historia, samhällsutveckling, fotografier och teknikprylar, resa


Personlighet: Social, spontan och gillar att ha koll.


James är en färgblind man på 40 år som bor i en större stad i Storbritannien. Han är nyligen separerad men har inga barn. Trots separationen är James väldigt till freds med livet och ser fram emot nya upplevelser och erfarenheter. När han inte jobbar tycker han om att resa.


Han är väldigt intresserad av historia, samhällsutveckling samt tycker om att fotografera.


Han är en person som uppskattar god mat men han skulle definitivt kunna springa in på McDonalds och ta en meny där.


James vill komma bort lite ifrån verkligheten och tagit en spontan nöjesresa till Stockholm för att han aldrig varit här samt veta mer om Stockholms och nordisk historia.


Mål:
  • Besöka Vasamuseet och ett antal andra historiska museum.
  • Prylintresserad som han är vill han besöka några sådana butiker

Scenario 1: Museet är stängt.

Mål: Hitta något annat att göra, helst inom nordisk historia.

Det är en karg dag i Stockholm och James står utanför det stängda Vasamuseet. Hans planer var att spendera dagen inomhus på ett museum vilket passar perfekt med tanke på det dåliga vädret. Han inser att det inte finns något Wi-Fi i närheten och han har lämnat sin guidebok på hotellsängen. Han ser sig omkring efter någon eller något att ta hjälp av för att hitta ett nytt museum eller något annat kul. Han ser då the Produkten och går, som den teknikintresserade man han är, nyfiket fram.

Med hjälp av Produkten hittar James ett nytt museum i närheten som intresserar honom och försäkrar sig om att det är öppet. Han noterar även att det finns mat i närheten av sitt nya resmål och kollar sedan upp resvägen. Han känner sig därefter nöjd, tar med sig reseinformation och ger sig av.


Scenario 2: Har ätit lunch och har en ledig eftermiddag.
Mål: Använda Produkten och gå på Vasamuseet

James har precis ätit lunch, han är mätt och belåten. Han har planerat att gå på Vasamuseet under eftermiddagen, han har däremot inte kollat upp vart det ligger eller hur man tar sig dit. Han har hört talas om att det finns ett nytt, coolt interaktivt hjälpmedel som han vill spana in. Han lämnar restaurangen för att försöka hitta en Produkt och han kommer ihåg att han såg en när han klev av tunnelbanan.

Han går dit och han ser att den är upptagen av ett gäng andra turister. Han ställer sig i kö, turisterna framför verkar ha svårt att bestämma sig för vad de ska göra. När det väl är hans tur kollar han snabbt upp Vasamuseet som visar sig vara öppet idag, hur han tar sig dit och priser. Teknikintresserad som han är så kikar han runt vad de finns för olika funktioner. Han beger sig sedan till Vasamuseet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar